Holnap jön a OnePlus olcsóbb mobilja, amiben már 5G is van

Európában és Indiában mutatkozhat be az igen sikeres OnePlus Nord telefon utódja, a OnePlus Nord 2. Azonban a neve mellett már ott szerepel egyik legfontosabb jellemzőjének jele is: 5G.

Korábban csak pletykaszinten lehetett hallani arról, hogy lesz a csúcsmobiloknál jóval olcsóbb, de nem sokkal gyengébb specifikációjú OnePlus Nordnak utódja (Denniz kódnéven emlegették), és most kiderült, nem légből kapott a hír: Pete Lau a OnePlus fórumán erősítette meg, hogy július 22-én mutatják be a OnePlus Nord 2 5G-t, mivel hogy ez az eszköz hivatalos elnevezése.

MediaTek processzorról is lehetett hallani, és az is hivatalos immár, hogy az eszköz a Dimensity 1200 lapkakészlet exkluzív változatát fogja használni. A chipset neve Dimensity 1200-AI, a mesterséges intelligenciára utaló két betű különbözteti meg kevésbé okos testvérétől. A mesterséges intelligencia bevetésének célja a kamera teljesítményének és a telefon kijelzőjének javítása, valamint a jobb játékélmény biztosítása.

© TechQuila

Az Android Police értesülése szerint a Nord 2 kamerarendszere 22 különböző jelenetet lesz képes felismerni, és ennek megfelelően állítja majd be a színeket és a kontrasztot a jobb fotók készítéséhez. Ennek a gyenge megvilágítású környezetben is javulást kell eredményeznie. Ami a videókat illeti, a OnePlus szerint lehetővé válik az élő HDR effektusok felvétele, a DOL-HDR (Digital Overlap High Dynamic Range) pedig a lehető legjobb minőség és színpontosság elérése érdekében finomítja a felvételeket.

A kijelzőnél is hoz javulást a mesterséges intelligencia: az AI Color Boost és az AI Resolution Boost funkció automatikusan szabályozza a kijelzőn látottakat a megtekintett tartalom típusa alapján. A Smart Ambient Display pedig a környezet fényéhez igazítja a kijelző fényerejét.

Az új lapkakészlet állítólag a játékteljesítményt is javítja, bár az előnyök ezen a területen még nem egészen egyértelműek. Várható magasabb frissítési gyakoriság bizonyos játékokban (például Brawl Stars), alacsonyabb késleltetés, jobb hőgazdálkodás és hatékonyabb akkumulátorhasználat, azaz mindaz, ami elvárható egy játékokat is futtató telefontól.

Forrás:HVG

 

Vélemény, hozzászólás?